top of page

Voor het drogen van perslucht kan voor standaard toepassingen een koeldroger worden toegepast dat zorgt voor een drukdauwpunt van +3°C. (Het drukdauwpunt is de temperatuur waarbij de perslucht onder absolute druk een 100% relatieve vochtigheid bereikt)

 

 

 

Vochtgehalte

Indien er hogere eisen worden gesteld aan het vochtgehalte voor gebruik in bijvoorbeeld laboratoria, voedingsmiddelen industrie, koel - of vriescellen of buiten toepassingen dan zijn er adsorptie-drogers leverbaar met drukdauwpunten tot -70°C.

Persluchtfiltratie

Het toepassen van een “filterstraat” waarbij er tot wel 4 filters in lijn worden geplaatst geeft perslucht van de allerhoogste kwaliteit. Zelfs voor de meest eenvoudige toepassingen is een lijnfilter al van groot belang. Goede conditionering is behoud van luchtgereedschappen en pneumatiek en noodzakelijk voor productiemiddelen in de maak- en voedingsmiddelenindustrie. De filters worden in lijn geplaatst, ook wel filterstraat genoemd, waarbij de filtratie oploopt van 1 micron, naar 0,01 micron en al laatste een actiefkoolstof element. (soms nog vooraf gegaan door een 3 micron element)

Perfecte conditionering van perslucht met hoge eisen.

luchtdogers 

& lijnfilters

shutterstock_1179165817.jpg
bottom of page